Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Palataan syksyn sateiden keskeltä hetkeksi vielä kesän kukkaloistoon! Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha tarjoaa kesäisin Helsingissä ilmaista väriterapiaa toinen toistaan värikkäämpien kukkien muodossa. Ulkopuutarha on auki vuoden jokaisena päivänä klo 9-20.

Jos etsii mukavaa, ilmaista tekemistä Helsingin keskustassa, suosittelen poikkeamaan Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. En ole itse varsinaisesti mikään kasvitietäjä – hyvä kun tunnistan orvokin, ruusun ja tulppaanin. Puutarhassa harhailu oli silti ihanan rentoa vapaapäivän tekemistä. Eri maailmankolkista tuodut puut ja kukat antoivat loistavan syyn nautinnollisen laiskaan kävelykierrokseen puutarhan ympäri.

Mistään kovin uudesta puutarhasta ei ole kyse, sillä ulkopuutarhan polut ovat muodostuneet kasvien ihailijoiden jalkojen alla jo 1800-luvulta lähtien. Wikipedian mukaan ulkopuutarha on avattu vuonna 1827 helsinkiläisten yhteiseksi kävelypaikaksi. Siis lähemmäs 200 vuotta sitten! En yhtään ihmettele, että puutarha on pysynyt suosiossa niin kauan, kun jopa tällainen epä-kasvitietäjä nauttii kasvien keskellä vaeltelusta.

Sisäänkäynti puutarhaan sijaitsee osoitteessa Kaisaniemenranta 2 eli Kaisaniemenpuiston ”takaosassa” keskustasta päin katsoessa. Heti sisäänkäynnin vierestä löytyy Cafe Viola, joka jäi meiltä tällä kertaa testaamatta. Kahvila olisi ilmeisesti tarjonnut kahvin lisäksi myös ainakin keitto- ja salaattilounasta.

Myös maksulliset kasvihuoneet jäivät tällä kertaa ilmaisen ulkopuutarhan jalkoihin. Joskus ehkä täytyy vielä palata tutkimaan mitä kasvihuoneilla olisi tarjottavanaan. Tässä voisi olla hyvä tilaisuus sukeltaa suoraan tropiikkiin astumatta ollenkaan lentokoneeseen! 🙂 Ehkä täytyy pistäytyä pitkän talven aikana hakemaan vähän viher-terapiaa.

Vaikka ulkopuutarha onkin auki läpi vuoden, sieltä tuskin löytää ihan samanlaista kukkaloistoa enää syksyn saapuessa. En tiedä millainen puutarha on eri vuodenaikoina. Onko joku käynyt siellä muuten kuin kesällä? Kannattaako vierailla?

Seuraa | Blogit.fi:ssä | The Blog Junglessa| Bloglovinissa | Instagramissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close